Ana içeriğe atla

Yerli Arama Motorlari:Yetita ve Yaani


YAANI


Turkcell tarafından geliştirilen Türk arama motoru Yaani, her geçen gün kullanıcı sayısını artırmayı başarıyor. Yaani nedir? Hangi cihazlarda kullanılabilir, özellikleri nelerdir ve ücretli mi? İşte tüm detaylar...




Turkcell’in yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen Yaani’nin altyapısı tamamen Türkçe. Bu sayede Türkçe aramalarda dil bilgisi yapısını anlayabiliyor ve kullanıcının isteklerini tam olarak karşılayabiliyor. Piyasaya çıktığı ilk günlerde mobil uygulama olarak kullanılan Yaani, artık web sürümü ile de kullanıcılara hizmet edecek. Geçen yıl Ekim ayında çıkan yeni Türk arama motoru üzerinden bu güne kadar 125 milyondan fazla arama yapıldı ve 4.5 milyon indirme yapıldığı belirtildi. İşte Yaani hakkında tüm merak edilenler..
YAANİ NEDİR?
Yaani, müşterileri internette gezinmelerini ve arama yapmalarını sağlayan yerli arama motorudur. Yaani ilk olarak yerel içeriklere öncelik verir. YAANİ müşterilerinin ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır. Kullanıcıların internetteki bütün bilgilere erişimesini ve merak edilen tüm sorulara yanıt bulmasını kolaylaştırır. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre bu zamana kadar mobil uygulama olarak kullanılabilen Yaani'ye artık web ve mobil tarayıcılar ile yaani.com.tr adresinden ulaşılabilecek. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında kullanıma sunulan ve ilk 9 günde 1 milyon indirilme sayısını aşarak bir rekora imza atan Yaani'de bugüne kadar 125 milyondan fazla kez arama yapılırken, toplam indirilme sayısı ise 4 milyon 500 bine yaklaştı.
YAANİ NASIL KULLANILIR?
Yaani, Turkcell başta olmak üzere tüm operatör aboneleri tarafından kullanılabilir. Bu uygulamayı tüm Android 4.1, iOS 9 ve üzeri işletim sistemlerine sahip mobil cihaz kullanıcıları indirip kullanabilir.
Yaani, kullanıcıların sahip olduğu hızlı ve güvenli web gezinme deneyimini, Yaani'ye özel özelliklerle birleştirmektedir. Yaani'yi kullanan kullanıcılar önemli buldukları her şeye tek bir yerden erişim sağlayabilecekleri kişiselleştirilmiş bir internet deneyimine sahip olurlar.
TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLADI!
Kendi arama motoruna sahip olmanın Türkiye’yi dünyada sayılı ülkeler arasına soktuğunu belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Dünyada gücün kaynağının değiştiği bir dönemden geçiyoruz. Artık veri en önemli güç. Ülke olarak bu yeni dönemde söz sahibi olmak istiyorsak dijital verilerimizi kendi ülkemizde tutmak ve bunları işleyerek yenilikçi servislere dönüştürmek zorundayız.
Çünkü verileri işlemediğiniz sürece elinizde veri olmasının pek bir anlamı yok. Bugüne kadar geliştirdiğimiz servisler sadece Türkiye’de değil dünyada da milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Şimdi Yaani ile bir adım daha atarak en fazla veri üreten servislerden birisi olan arama motoru pazarına giriyoruz. Bu Turkcell’in değil Türkiye’nin arama motoru. Hepimizin desteği ile büyüyecek” dedi. (SDN)
YAANİ İLE NELER YAPILIR?
-İstediğiniz bilgiyi arayın;
-Güncel haberleri okuyun;
-Anında bulunduğunuz lokasyondaki hava durumunu öğrenin;
-Size yakın restoranları arayın;
-En yakın sinemada oynayan filmleri ve seansları öğrenin;
-Favori sitelerinizi kaydedin, arkadaşlarınızla paylaşın.

———————————-
YETITA

Dizin, sitenizin linkinin eklendiği ve diğer arama motorlarının sitenizi indexlemesine yarayan bir tür arama motoru yardımcısıdır.
Yetita Dizin sitesine eklendiğiniz linkiniz kontrol edilir, uygun görülürse onaylanır. Bu süreçten sonra yetita dizin sitemize uğrayan arama motoru botlarına linkler sağlanır.
Yetita Dizin domain otoritesi ve sayfa otoritesi sizin için yeterli düzeyde ise sitenizi ekleyin ve günlük arama yaparak kaçıncı sırada olduğunu takip edin.
+18 adult siteler haricinde diğer siteleri onaylamaktayız. Siteniz kapanır ise dizinden linkinizi kaldırmaktayız.
Yetita kelime anlamı ise sözlükte bulunmamaktadır. Yetita logomuzdaki yeşil sevimli karakterimizin adıdır. :)

Diğer Dizinlerden farkımız, 
Özgün bir yazılım ile yapılmıştır ve aradığınız kelimelere en uygun şekilde sonuç göstermekteyiz. Reklam vermek isteyenlere ise kendi anahtar kelimelerinde reklam gösterimi yapmaktayız.
Yetita Çok Bilmiş Dizin 2016 yılında kurulmuştur ve yazılım güncellemesi 2018 yılında başlamıştır.
Aktif kullanılmaya başlandığında ise reklamlarınız için Türkiye’de kullanabileceğiz bir fatura modeli olacaktır. Diğer arama motorları gibi geçersiz fatura cebinize zarar vermeyecektir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Emlak Sektörünü Yakın Gelecekte Neler Bekliyor?

Yakın gelecekte sektörleri değiştirebilecek teknolojiler üzerine yazdığımız yazılara, emlak sektörü ile devam ediyoruz. Bu teknolojilerin  turizm  ve  sağlık  sektöründe olduğu gibi emlak sektöründe de büyük değişiklikler getirme potansiyeli mevcut. Portfoyü Gezmek Kolaylaşacak Düşünün belli bir süre boyunca il dışında yaşayacaksınız ve bunun için ev arayışı içerisindesiniz. Sürekli oraya gidip, ev bakamayacağınıza göre; sanal gerçeklik birimleri sayesinde, evi görmeden içindeymiş gibi hissedebileceksiniz. Tek yapmanız gereken evin sanal gerçeklik uygulamasını indirmek ve ardından sanal gerçeklik birimi üzerinden izlemek. Sanal gerçeklik birimine şimdiden o kadar para verilir mi demeden,  Google Cardboard ‘u hatırlatmak isterim. Aynı şekilde inşaat firmaları kullanacakları artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojileriyle, satış aşamasında olan evin krokilerini tabletlerden aktarabilecek. Ülkemizde bu alanda çalışma gösteren firmalardan olan  Pandora , inşaat firmalarına destek

Orly Uçak Hangarı , Fransa

  Mühendis : Eugene Freyssinet Yapım yılı : 1916-1923  1923 yılında tamamlanan 85m açıklıkta , 300 m uzunlukta ve 56 m yükseklikteki bu betonarme yapı ,ilk bakıldığında uzun tonoz kabuk gibi algılanmasına rağmen strüktürel yönden bir kısa tonoz kabuktur.Alttaki şekilde görüldüğü gibi 2 kaburga arası mesnet mesafesi olarak düşünülmelidir.Bu kısa tonoz kabuk , zincir eğrisi biçiminde olup kısa aralıklarda katlanmış yüzeylerle pekiştirilmelidir.Başka bir deyişle, yapımı zor ve pahalı olan takviye kaburgaları yerine silindir yüzeyi ile katlanmış yüzeylerin kombinasyonuna gidilerek biçimden ötürü kazanılan sistem rijitliği artırılmıştır. Tonoz kabuk, kenarlarından temele ankastre bağlandığından kenarların açılmasını önleyecek ek önlemlere (örneğin gergi elemanlarına) gerek kalmamıştır.Kabuk sistemin tümü ,kayar bir kalıp yardımıyla yerinde dökülmüştür.Hem yapım yöntemi, hem de geçtiği açıklık ve ulaştığı serbest yükseklikte döneminin önemli yapıları arasında yer almıştır.  Kaynak:Prof. Dr.

ÇTS-2 Yapı Mühendisliği ve Statiği Notları

  Yapı Mühendisliği Yapı : Kendi ağırlığından , üzerine etkiyen dış yüklerden ve kullanımından ortaya çıkan yükleri taşıyan ve zemine aktaran bir araçtır. Rijitlik : Yapıda yüklerden meydana gelen yer değiştirmelerin sınırlı tutulmasıdır. Stabilite : Yapıdaki yer değiştirmeleri ve şekil değiştirmeleri sınırlamak suretiyle yapının yıkılmasına direnmesidir. Yükler : Yapı ağırlığı , rüzgar ve deprem etkileri ile ısı değişmeleri , farklı temel oturmaları , sünme , büzülme vb. sonucu oluşan şekil değişmesi gibi çeşitli fiziksel etkilerdir. Yükler için 1.sınıflandırma : Yerçekimi + Çevresel ve diğer çeşit yükler Yükler için 2. sınıflandırma : Statik yükler + Dinamik yükler Yükler için 3. sınıflandırma : Yayılı yük + Tekil yük Kuvvet çifti ve Moment : Bir cismin dönmesi , bir otomobil direksiyon simidinin dönmesi üzerinde de gösterilebilir.Cismi sola ya da sağa döndürmek için birbirinden a uzaklıkta olan kollar aracılığı ile cisme eşit ama ters yönlerde iki p kuvveti uygulanmaktadır.Bu şek