MIMARLIK

0

Adim adim Mimarlik [Tavsiye Isteyene]


image
-Mimarlik matematik ve sanat yetkinligidir.Idealleri olanlar ve cocuklugundan beri farkinda olup veya olmayip yasam sekli haline gelmis bireyler icin sinirsiz bir dunyadir.Bu dunyada cizgide ,hayalde,somut bir sonucta bir uretim ve tasarim hatta imkanlar dahilindeki yansimasidir…

-Iyi bir Mimar ogrendikleriyle gezdiklerini analiz edip kendine yeni malzemeler cikarip sonuclar uretebilendir.Bu sonuclar taslarin yerine oturmasiyla kendine iyiden iyiye birseyler katabilen bireylerindir.Cocuklugumuzdan beri arkadaslarimiz olmustur ,yakinlarimiz akranlarimiz vs paylastikca cogalan sevgi gibi bilgi de cogalir.Bu yuzdendir ki mimarlik bir idealdir.Is hayatinda da ekibin ve yukselisi daha temelden baslar ve bu bir surekliliktir.
-Iyi bir mimar gorsel ve yazinsal yayinlara ulastikca guclenir. 3. Taraf olmayi ve elestirisel empati yapabilecek ,fikirlerini saglam ideallere ulastirana dek mucadele etmeli ve hayat boyu ogrenme idealinden vazgecmemelidir…
Universite donemi;
- Oncelikle egitim, girisimle baslar.Bulundugunuz ortamda guclu olmak istiyorsaniz iyi bir network kurun egitiminizle ilgili diger bolumlerden,fakultelerden arkadaslariniz olsun.Sorularinizi hocalariniza sorabilirsiniz ama fikir alisverisi ve kendinizi gelistirmeniz icin cok onemlidir.
Iyi bir networkunuz var ama arkadas ortaminin etkisine kapilmayin.Bu dengeyide genc mimarlarimiz dusunecektir.Kendinizi odullendirmeyi ve prensibli olmayi denemek kazandiracaktir..
Egitimler zevklidir.Mimarlik ta oyle..Ilk yil temel egitim verilir.Kesinlikle basite indirgemeyin.Sketch lere eskizlere ilk yildan baslayin.Her yari donemde bir proje dersi olur ve ana derstir.Her hafta eskiz ve maketlerle egitiminiz pekistirilir.
-Final haftasi Juri olur.Burda dikkat etmeniz gereken eksiklerinizin minimuma indirgenmis olmasi ve iyi bir empati yetenegi ile savunma veya atak yaparcasina projenizi en guzel sekilde sunmanizdir.Bu sadece egitim projenizin gecerliligi icin juri ekibini ikna etmeniz gerekiyor iyi bir puanlama icin.Bu kabiliyeti ne kadar erken kavrarsaniz o kadar iyidir.Cunku sesinizi duyurmanin egitim asamasindaki adimi Mimari Proje yarismalarinda o kadar etkili olacaktir.
-Stajlar ,odullu yarismalar,kisisel gelisim egitimleri,uykusuz geceler..Asla vazgecmeyin…
-En onemlisi ayaginizi yere saglam basincaya kadar odak bozukluguna ve dikkat dagiticak herseyden uzak durun.
Ve cizgiler gibi sayilarda onemlidir.MATEMATIKLE ARANIZI SIKI TUTUN VE BILGILERINIZI GUNCEL TUTUN… 
Mimarlik bir ekip isidir.Farkli sektorler farkli insanlar sizin icin yollari acicaktir.Siz yeterki dogru adimlari atin ve daima kendinize guvenin,korkmayin!
Siyasetten uzak durun.Siyasi bir kisiliginiz olabilir ancak savrulan bir gemide olmayi kimse istemez.Guncel haberleri ve hayatta olan biteni takip edin bol bol gezin ufkunuz gelissin…
-Akademisyen olup nesiller yesertmekte ,karanliga isik olucak isimler ve nesiller yetistirmekte sizin elinizde..
Saygilarimla
MIM EA


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)